Meisjes Turnen
Wel eens op de trampoline gesprongen? Afzetten en hup, omhoog! Lekker vliegen als een vogel in de lucht. Je maakt een salto, draait in de lucht. Dat is turnen! Voel je meer voor balanceren op toestellen; dat is ook turnen!

Zoals je ziet zijn er veel mogelijkheden, wedden dat er voor jou iets bij zit....??? Alle begin is natuurlijk moeilijk, dus je begint niet meteen met een salto!!! Omdat turnen een sport is met verschillende onderdelen, moet je kunnen beschikken over lenigheid, kracht, snelheid, evenwicht en soepelheid. In de verschillende onderdelen die je gaat oefenen, ligt de ene keer de nadruk op kracht en dan weer op bijvoorbeeld lenigheid.

De meisjes oefenen op 4 toestellen, namelijk: vloer, sprong, brug-ongelijk en evenwichtsbalk.

Door op ieder toestel te oefenen leer je allemaal verschillende bewegingen. Als je alle aparte bewegingen achter elkaar zet dan heb je vanzelf een oefening. Deze oefeningen kun je dan laten zien op wedstrijden of demonstraties.

Er zijn wedstrijden op verschillende niveaus, NTS-wedstrijden, Limburgse- en nationale kampioenschappen, maar je hoeft niet persé te eindigen als nationaal kampioen!!

Blijkt na een tijdje dat je meer in je mars hebt en wil je dat ook laten zien, dan kan het zijn dat je wordt uitgenodigd voor onze selectietraining. Dit is een extra training die ervoor zorgt dat je nog sneller vooruit gaat waardoor je niveau hoger wordt. Met voldoende inzet en talent zou je dan kunnen doorstromen naar bijvoorbeeld een nationale wedstrijd.